Hvis du har en hjemmeside med et helt nyt domæne, så skal du fortælle Google, at din hjemmeside findes. Ellers kan der gå uendeligt lang tid tid, før du kan findes på Google. I sine officielle retningslinjer skriver Google op til 90 dage.

Derfor: Registrer dit nye domæne i Google Search Console for at fortælle Google, at din side eksisterer. Dermed burde din side være på Google allerede få timer efter.

Derudover er Search Console smart, fordi den kan fortælle dig, hvis du har broken links på din hjemmeside (Fejl 404 – Not Found), fx links, som ikke virker, eller til nedlagte hjemmesider.

Log ind på GOOGLE SEARCH CONSOLE.

Du får nu et skærmbillede der ser således ud.

Skriv dit domæne uden ‹www› i boksen til ⟻ venstre (den lysegrå boks).

Tryk Continue.

Du får nu et vindue der ser således ud.

I listen over DNS-udbydere vælger du Any DNS Provider.

Du skal nu kopiere den lange kode og indsætte i DNS for dit domæne.

Du går nu ind på  DNS ADMINISTRATION.

Vælg domænet på knappen Ændre DNS ud for domænet, du er ved at verificere.

ADVARSEL. Alt det der står i domænets DNS i forvejen, skal du blot lade stå. Hvis du piller ved det eksisterende, så kan din hjemmeside/email stoppe med at virke!

Indsæt en ny linje i DNS ved at vælge TXT i kolonnen Type.

Indsæt din "google-site-verification=XXXXXXX" i det tomme felt i kolonnen Indhold.

Tryk til sidst på Opret (Create Record).

BEMÆRK. For det meste virker det øjeblikkeligt, men det kan tage 2–3 timer (op til 24 timer), inden du kan fortsætte med de næste trin i denne vejledning.
TIP. Hvis det ovenstående volder problemer, så skriv til supporten pr. email med TXT-koden fra Google, og så kan vi sætte den ind for dig. Bemærk, at hjemmesidens administrator* skal skrive til os for at vi kan verificere din identitet — ellers har vi desværre ikke mulighed for at indsætte koden for dig.

Gå nu tilbage til Google Search Console, og tryk på Verify.

Du får denne besked, når det lykkes.

Hvis du får denne fejl, så har du ikke ventet længe nok på at DNS bliver opdateret; alternativt er DNS-strengen ikke indsat korrekt i DNS. Kontakt supporten, hvis du har givet det 24 timer.

Tryk på Go To Property.

Vælg menupunktet Sitemaps ude i sidemenuen til venstre.

I den øverste boks Add a new sitemap skriver du dit domæne i det nedenstående format, hvor du erstatter det med dit eget domæne i dette format:

https://ditdomæne.xxx/sitemap.xml

Tryk Submit.

TIP. Det tager Google 2–3 uger (op til 120 dage), før de indekserer din side, så man kan finde den gennem søgemaskinen.

Får du en fejl?

Hvis du får en fejl her omkring ugyldig sti (invalid path), så kan det skyldes, at du har valgt, at www-domænet skal være det primære domænet inde på Mit Bricksite. I det tilfælde skal du i stedet skrive domænet med www i det nedenstående format. Hvis det stadig volder problemer, så kontakt supporten, som skal tjekke din hjemmesides sitemap, hvis det stadig volder problemer at få Google til at godkende det.

https://www.ditdomæne.xxx/sitemap.xml