Husk at fortælle Google, at din hjemmeside eksisterer, da dine kunder ellers får svært ved at finde den. Det eneste, du skal gøre, er at registrere din hjemmeside i Google Search Console og have tålmodighed. Bemærk, at din hjemmeside er usynlig for Google, hvis du kører Bricksite Basic (den gratis version). Du skal derfor som udgangspunkt have både et Premium-abonnement og et domæne for at kunne findes på Google.

Start med at forbinde dit domæne til hjemmesiden.

Udgiv derefter hjemmesiden — også selvom den allerede er udgivet.

Bemærk, at du muligvis skal udgive hjemmesiden to gange i træk for at hjemmesidens sitemap opdateres korrekt, grundet tekniske udfordringer. Vi arbejder på at løse fejlen.

Log ind på Google Search Console og opret en bruger, hvis du ikke allerede har en Google-konto.

Skriv dit domæne uden ‹www› i den grå boks med titlen Domæne (Domain).

Du skal indtaste hjemmesidens primære domæne; ellers får du fejl senere i processen. Hvis domænet indeholder accenttegn (herunder æ ø å), skal domænet angives i IDN-format, men vi kan desværre ikke garantere, at Google understøtter alle accenttegn.

Tryk Continue.

Du får nu et vindue, som ser således ud. I listen vælger du Any DNS Provider.

Kopier hele den lange TXT–kode med et tryk på knappen Kopier

Åbn Bricksites DNS Administration i en ny fane (har du brug for hjælp med dette trin, så kontakt Kundeservice).

Tryk på Ændre DNS ud for domænet, du er ved at verificere.

Vælg TXT i feltet Type.

Skriv et @ i feltet Host, eller efterlad det blankt.

Indsæt din unikke verificeringskode (google-site-verification=XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX) i feltet Indhold. Resultatet skal se ud som nedenfor.

Tryk på Opret Record.

Gå tilbage til Google Search Console, og tryk på Verify. Det kan tage 10–15 minutter, inden domænet kan verificeres.

Du får denne besked, hvis det lykkes.

Tryk på Go To Property.

Vælg menupunktet Sitemaps ude i sidemenuen til venstre.

I den øverste boks Add a new sitemap skriver du dit domæne i nedenstående format.

https://eksempel.dk/sitemap.xml
Får du en fejl, skriv i stedet: https://www.eksempel.dk/sitemap.xml
Domæner med accenttegn skal stå i IDN-format.
Får du fortsat en fejl, kontakt Kundeservice.

Tryk på Submit.

Hvis du er forretningsdrivende: Vi anbefaler meget kraftigt, at du nu registrerer din forretning i Google My Business. Det fortæller Google, at din hjemmeside er aktiv, og at du går op i at blive fundet på Google. Du kan derudover lægge dit firmalogo op i søgeresultaterne, styre åbningstider, besvare kundeanmeldelser, og meget andet.