Husk at fortælle Google, at din hjemmeside findes. Ellers kan det tage uendeligt lang tid tid, før Google selv finder dig (op til 120 dage, eller slet ikke).

Derfor bør du registrere dit nye domæne i Google Search Console for at fortælle Google, at din hjemmeside eksisterer. Dermed burde din hjemmeside kunne findes på Google allerede fra få timer til et par dage efter.

Log ind på Google Search Console og opret en bruger, hvis du ikke allerede har en Google-konto.

Skriv dit domæne uden ‹www› i den grå boks med titlen Domæne (Domain).
Du skal indtaste hjemmesidens primære domæne; ellers får du fejl senere i processen. Hvis domænet indeholder specialtegn (herunder æ–ø–å), skal domænet angives i IDN-format, men vi kan desværre ikke garantere, at Google understøtter alle specialtegn.

Tryk Continue.

Du får nu et vindue, som ser således ud. I listen vælger du Any DNS Provider.

Kopier hele den lange TXT–kode med et tryk på knappen Kopier.

Åbn Bricksites DNS Administration i en ny fane.

Tryk på Ændre DNS ud for domænet, du er ved at verificere.

Vælg TXT i feltet Type.

Skriv et @ i feltet Host, eller efterlad det blankt.

Indsæt din unikke verificeringskode (google-site-verification=XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX) i feltet Indhold. Resultatet skal se ud som nedenfor.

Tryk på Opret Record.

VENT. Vent i 15 minutter (op til 24 timer), inden du fortsætter med de næste trin i denne vejledning.

Gå tilbage til Google Search Console, og tryk på Verify.

Du får denne besked, hvis det lykkes.
Hvis det ikke lykkes, giv det op til 24 timer, eller kontakt Kundeservice.

Tryk på Go To Property.

Vælg menupunktet Sitemaps ude i sidemenuen til venstre.

I den øverste boks Add a new sitemap skriver du dit domæne i nedenstående format.

https://eksempel.dk/sitemap.xml
Får du en fejl, skriv i stedet: https://www.eksempel.dk/sitemap.xml
Domæner med specialtegn skal stå i IDN-format.
Får du fortsat en fejl, kontakt Kundeservice.

Tryk på Submit.

Hvis du er forretningsdrivende: Vi anbefaler også, at du registrerer din forretning i Google My Business. Du kan hermed lægge dit firmalogo op i søgeresultaterne, styre åbningstider, besvare kundeanmeldelser, og meget andet.