Din hjemmeside bruger cookies.

Alle hjemmesider bruger cookies. Derfor skal du oplyse dine besøgende om deres funktion i hjemmesidens Cookiedeklaration.

Der gælder en række undtagelser for Nødvendige sessionscookies. Det er ikke lovpligtigt at indhente samtykke eller oplyse om teknisk nødvendige sessionscookies ifølge Erhvervsstyrelsen, som siger, at cookiereglerne kun gælder for indsamlingen af cookies, og ikke den efterfølgende behandling af cookies, som derimod er reguleret af Persondataforordningen. Datatilsynets opdaterede vejledning anbefaler udtrykkeligt samtykke. Du skal desværre leve op til to regelsæt på samme tid, og de kan godt være en anelse modstridende. Derfor anbefaler vi, at du tager den mest strikse fortolkning.

Vores anbefaling er, at du altid bør oplyse dine besøgende om, at enhver type cookies lægges, og hvad de er til, i hjemmesidens Cookiedeklaration. Cookiebot kan lave alt for dig mod betaling. Du kan alternativt se DENNE VEJLEDNING, hvordan du hurtigt selv kan lave en Cookiedeklaration til din hjemmeside.

Indsæt et cookie-samtykkebanner.

Opret en bruger på  CookieBot.com (gratis, hvis du har ét domæne).

Indstil dit samtykkebanner i deres værktøj. Bemærk, at du skal anvende et samtykkebanner, som giver mulighed for udtrykkeligt samtykke. Man skal altså kunne sige både Ja og Nej til alle typer cookies. Vi anbefaler derfor indstillingerne set i billedet i bunden af vejledningen.

Vær særligt opmærksom på, at felterne som udgangspunkt ikke må være forudafkrydsede. Det kan godt være, at du har set det flere steder, men det bliver det ikke mere lovligt af. Der må kun være forhåndsafkrydset ud for Nødvendig.

Husk at klassificere dine cookies, når CookieBot har skannet din hjemmeside. Det er meget vigtigt, at du sætter de cookies, som er nødvendige for, at din hjemmeside fungerer under kategorien Nødvendig. Ellers vil du ganske enkelt opleve, at funktioner på din hjemmeside ikke fungerer med standardindstillingerne i samtykkebanneret. CookieBot gør et godt arbejde med at klassificere cookies automatisk, men der kan opstå fejlklassificeringer eller uklassificerede cookies. Du skal vurdere, om hjemmesiden ganske enkelt ikke virker uden denne cookie. Hvis du fx har en video eller chat-widget på din hjemmeside, som ikke virker uden cookies, så skal du markere dem som nødvendige i CookieBot.

EKSEMPEL. Nødvendige cookies er fx brugerinputcookies, indkøbskurv, Google reCAPTCHA (rc::a og rc::c), videoafspiller (YouTube, Vimeo), og andre som er teknisk påkrævet. Google Analytics og Facebook Pixel er aldrig nødvendige cookies.

Indsæt koden fra CookieBot allerøverst i hjemmesiden header ( se vejledning her). Det er meget vigtigt, at koden indsættes allerøverst, så den fanger alle cookies på hjemmesiden.

Husk at oplyse dine besøgende om alle cookies på din hjemmeside, hvad deres individuelle formål er, og hvornår de slettes fra den besøgendes enhed i hjemmesidens Cookiedeklaration.

CookieBot har allerede skrevet deklarationen for dig under menupunktet Deklaration, som opdateres automatisk, når CookieBot finder nye cookies under den regelmæssige scanning af din hjemmeside — men det er en betalt funktion. Du må vurdere med dig selv, om det er pengene værd at betale sig fra, eller om du foretrækker at skrive og opdatere din cookiedeklaration på egen hånd.

Husk desuden at skrive i din Persondatapolitik/Privatlivspolitik, at du anvender CookieBot som databehandler. Det er meget almindeligt at kombinere den beskrevne Cookiedeklaration med hjemmesidens Privatlivspolitik i ét samlet dokument.

Udgiv hjemmesiden.

Et samtykkebanner fjerner ikke eksisterende cookies, som allerede ligger på computeren. Det blokerer derfor ikke for cross-site cookies. Dette skal den besøgende selv indstille i sine browserindstillinger ved at aktivere Spor mig ikke / Do Not Track, hvorefter cross-site tracking og fingerprinting som udgangspunkt deaktiveres.