Har du din hjemmeside hos Bricksite, men mail eller andre systemer hos en anden udbyder? Hos Bricksite kan du helt selv styre, hvor dit domæne peger hen. Det er endda gratis — du behøver ikke abonnement for at få adgang til DNS Administrationen.

DNS Administration.

DNS Administrationen er beregnet til ekspertbrugere. Din email og hjemmeside kan gå ned, hvis du ikke ved, hvad du gør! Kontakt supporten, hvis noget volder problemer.

DNS administreres inde på MIT BRICKSITE under Domæner > DNS Administration.

Du kan vælge en af vores prædefinerede DNS-skabeloner, som automatisk indsætter de korrekte DNS-records for dig.

ADVARSEL. Dine eksisterende records bliver overskrevet af skabelonen!

Flyt DNS fra Classic til Bricksite II.

Hvis du opgraderer fra Classic til Bricksite II, så skal du vælge Bricksite II (Premium) i skabelonoversigten.

Tryk Anvend Skabelon.

HUSK. Det tager 2–3 timer (op til 24 timer) for ændringer i DNS at træde i kraft.

Ordforklaring

Navn — Hostname (subdomæne).
Type — se Typeforklaring længere nede.
Prioritet — normalt blot nul 0 for alle andre end typerne MX og SRV; jf. din udbyders vejledning.
Indhold — Content (domæne eller tekst). Hvis du skal henvise til roden, så skal URL'en afsluttes med et punktum . Alternativt, så er det tilladt at benytte @.
TTL — opdateringsfrekvens. Bør sættes til 3600 sekunder eller lavere.

Typeforklaring

A — en IP-adresse. Vi understøtter én A-record per hostname (kontakt kundeservice, hvis du har brug for flere A-records til samme Hostname)
CNAME — en URL efterfulgt af et punktum.
MX — mailserver. (efterfulgt af et punktum). Husk at udfylde prioritet i det tilhørende felt.
TXT — fx til SPF, DKIM, og Google ID-verificering. Tekst skal generelt omsluttes med dobbelte anførselstegn (Unicode U+0022): "abcde".
SRV — servicekonfiguration i rækkefølgen weight port target host., blot adskilt af mellemrum () og afsluttet med et punktum (.).

TIP. Hvis du har brug for andre records, fx AAAA eller DS (DNSSEC), så kontakt supporten.

DNSSEC

Hvis du er en statslig institution, så skal du opsætte DNSSEC på dine domæner. Læs mere på sikkerdigital.dk. I dette tilfælde skal du i kontakt med Kundeservice.

Forhindr Misbrug af Email

Hvis du er en statslig institution, så skal du opsætte en DMARC REJECT-policy på dine domæner - også dine inaktive domæner, som ikke sender email fra. Læs mere på sikkerdigital.dk.

Hvis Domænet Ikke Skal Sende Email.

MX

MX skal være tom/slettes.

SPF

eksempel.tld. 3600 IN TXT "v=spf1 -all"
og
*.eksempel.tld. 3600 IN TXT "v=spf1 redirect=eksempel.tld"

DKIM

*._domainkey.eksempel.tld. 3600 IN TXT "v=DKIM1; p=;"
og
*._domainkey.*.eksempel.tld. 3600 IN CNAME dkim-reject._domainkey.eksempel.tld.

DMARC

Gælder automatisk for subdomæner.

_dmarc.eksempel.tld. 3600 IN TXT "v=DMARC1; p=reject;"

Flere Domæner Med Samme Opsætning

SPF Redirect

Du kan også lave en smart krydsreference, hvis du har flere domæner, så du kun skal rette disse ting til ét sted. Dette gør du med enten kommandoen include eller redirect. Bemærk, at de to kommandoer kræver forskellig syntaks.

TIP. Du kan vælge at have domænerne der afsender emails redirecte til _spf.maindomain.tld. 3600 IN TXT "v=spf1 [xxxxxx] -all, og de domæner der skal blokere emails til _spf-reject.maindomain.tld. 3600 IN TXT "v=spf1 -all".

Include.
maindomain.tld. 3600 IN TXT "v=spf include:_spf.maindomain.tld -all"

Redirect.
maindomain.tld. 3600 IN TXT "v=spf1 redirect=_spf.maindomain.tld"

Resultat.

Begge henviser i begge tilfælde til dette subdomæne, som godkender at sende emails:
_spf.maindomain.tld. 3600 IN TXT "v=spf1 a mx -all"

DMARC Redirect

TIP. DMARC nedarver automatisk til subdomæner af det kanoniske domæne, så du behøver kun at gøre det, hvis du administrerer forskellige domæner, der skal have de samme indstillinger.

Du kan også nedarve DMARC mellem forskellige domæner, så du kun skal rette DNS til ét sted. Du gør det med en CNAME fra de andre domæner til hoveddomænet.

_dmarc.otherdomain.tld. 3600 IN CNAME _dmarc.maindomain.tld.

som henviser til hoveddomænet, som skal have to records:

_dmarc.maindomain.tld. 3600 IN TXT "v=DMARC1; p=reject; rua=mailto:mail@maindomain.tld; ruf=mailto:mail@maindomain.tld; fo=1;"
*._report._dmarc.maindomain.tld. 3600 IN TXT "v=DMARC1;"

Vi anbefaler indstillingen p=reject; (og minimum p=quarantine;), som blokerer for spam og misbrug af dit domæne. Det har ingen indflydelse på, om du selv kan sende og modtage emails.