En chat-widget på hjemmesiden er en rigtig god idé, hvis du gerne vil have dine brugere til at kontakte dig og få hurtigt svar. Du kan enten benytte Bricksites indbyggede chatwidget (leveret af Tawk.to), eller du kan indlejre din egen Facebook Messenger på hjemmesiden.

ADVARSEL. Hvis din besøgende ikke har en Facebookprofil, så kan de ikke chatte med dig over Messenger via din hjemmeside uden selv at oprette sig på Facebook. Overvej derfor grundigt, om det giver mening for dig at udelukke visse brugere fra at chatte med dig. Alternativt anbefaler vi den indbyggede Tawk.to chatwidget.
HUSK at overholde lovgivningen. Facebook lægger cookies på slutbrugerens enhed, når du integrerer Messenger på din hjemmeside. Det er lovpligtigt indsætte et Cookiebanner og en Cookiedeklaration; og det er god skik også at lave en offentlig Privatlivspolitik/Persondatapolitik på din hjemmeside, samt underskrive en Databehandleraftale med Facebook. Husk at Nødvendige cookies ikke kræver samtykke, men de skal stadig fremgå i din Cookiedeklaration.

Du kan finde din Messenger-kode ved at logge ind som administrator på din Facebookside (gælder ikke private profiler — du skal have en officiel side). Her skal du klikke på Indstillinger.

Klik på Beskeder i listen over valgmuligheder til venstre.

På den næste side har du mulighed for at opsætte din Messenger-chat, og hvordan den skal se ud på din hjemmeside. Nederst på siden trykker du på Kom i gang ved Tilføj Messenger på dit website.

Du bliver nu taget igennem en opsætningsvejledning hvor du kan skræddersy din hilsen, dit sprog og endda farverne i din chat-widget.

Sidst i opsætningen får du mulighed for at tilføje dit hjemmesidenavn. Husk at indtaste dette med https:// foran, fx https://eksempel.dk, hvorefter du trykker på Gem.

Vælg Jeg installerer selv koden og kopier derefter koden i feltet til højre med dit operativsystems indbyggede genvejstaster.

Gå nu ind på din hjemmeside ved Bricksite. Klik på de tre streger ( ≡ ) for at åbne den venstre sidemenu.

Vælg Generelle Indstillinger i oversigten:

Under fanen Sidewidgets vælger du Custom.

Vælg Tilpas i boksen der popper frem.

Gå til fanen Kode.

Du kan nu indsætte den kopierede kode med dit operativsystems indbyggede genvejstaster.

Gem / Save ændringerne og Udgiv hjemmesiden

Virker det ikke?

Der dukker ikke en chatwidget frem på din hjemmeside, hvis du indtastede domænet forkert under opsætningen.

Husk at tjekke feltet Whitelistede domæner i Facebooks Messenger-platform for at sikre, at dit domæne er blevet whitelistet korrekt. Hvis ikke dit domæne står angivet i feltet, skal du indsætte det og klikke på Gem.