DK Hostmaster har sendt en besked ud, hvor du skal tage stilling til, hvordan du fremover ønsker at administrere dit .dk–domæne. Du har to valg: Forhandlerhåndtering og Registranthåndtering. Læs om mulighederne herunder.

Indhold
Forhandlerhåndtering
Registranthåndtering
Ikrafttrædelse

Forhandlerhåndtering.

Du har indtil nu skullet leve med at gøre nogle ting gennem Bricksite og andre ting gennem DK Hostmaster — til stort besvær for dig som kunde, når du skulle flytte, betale, eller opsige dit domæne.

Med DK Hostmasters nye Forhandlerhåndtering vil det nu være muligt for Bricksite at hjælpe dig med dit domæne i hele vores åbningstid alle ugens dage. Det kræver bare, at du giver os lov til det.

Bricksite anbefaler, at du giver os lov til at hjælpe dig med dit domæne. Du giver os lov ved at aktivere Forhandlerhåndtering på dine domæner. Det er vigtigt for os at understrege, at domænet stadig er dit, og at du til enhver tid kan tilbagekalde dit samtykke til at lade Bricksite stå for håndteringen.

Forhandlerhåndtering har disse fordele for dig:

Alt foregår gennem Bricksite [1]
Bricksite står for rettidig betaling af dit domæne [2]
Automatiske domæneflytninger
Opsigelse af domæner
Genopretning af domæner
Overdragelse ved ejerskifte
Opdatering af kontaktoplysninger
Ventelistehåndtering
Mulighed for automatisk beskyttelse af dit domæne mod hackere med et enkelt klik [3].

[1] Med meget få undtagelser. Du vil stadig skulle NemID-verificere dig selv gennem DK Hostmaster, første gang du opretter domænet.
[2] Vi trækker fra dit Dankort, VisaDankort, Visa eller Mastercard. Hvis vi ikke kan trække betalingen, så får du besked i god tid.
[3] Kommer på et senere tidspunkt. Spørg Kundeservice efter DNSSEC.

Registranthåndtering.

Hvis du ikke tager stilling til DK Hostmasters brev, eller såfremt du selv ønsker at stå for alt omkring dit domæne, så vælger du blot Registranthåndtering.

Hvis du vælger Registranthåndtering, så bliver der spærret for, at Bricksite kan hjælpe dig med dit domæne. Du står fremover selv for flytning, betaling, vedligehold af kontaktoplysninger, ejerskifte og opsigelse af dit domæne. Hvis du oplever problemer, eller har spørgsmål til domænet, så skal du drage kontakt til DK Hostmaster.

Registranthåndtering medfører:

Du må acceptere at skulle kontakte flere firmaer, når du skal foretage små og store ændringer på dit domæne
Du er selv ansvarlig for at betale domænet rettidigt
Domæneflytninger kræver en aktiv indsats fra din side
Du skal selv opsige dit domæne
Genoprettelse af domæne ved overskreden betaling mod et gebyr
Overdragelse ved ejerskifte mod et gebyr
Du vedligeholder selv dine kontaktoplysninger ved DK Hostmaster. Bemærk, at uretvisende kontaktoplysninger kan medføre sletning af domænet
Ingen ventelistehåndtering
Du står selv for at beskytte dit domæne mod hackere med DNSSEC.

Ikrafttrædelse.

DK Hostmaster åbner for muligheden fra d. 20. september 2021.
Ønsker du ikke at acceptere DK Hostmasters nye Brugsvilkår, skal du opsige dit domæne.

Der åbnes op for at forudbetale domæner op til 10 år ud i fremtiden
DK Hostmaster indfører en slettepolitik på 30 dage, hvis betaling ikke falder rettidigt.

Lær mere om ændringerne (eksternt link).