Hvis den besøgende ikke har en postapplikation installeret på sin computer eller telefon, så vil der ikke ske noget, når man trykker på en knap der linker til en emailadresse. Google Chrome-brugere kan dog opleve, at den automatisk åbner gmail.com, hvis der ikke er en postapplikation installeret.

Generelt om Email- og Telefonlinks.

Når man trykker på denne type links, så åbner din computer eller telefon et postprogram eller ringer til nummeret. Du bør bruge funktionen sammen med elementtypen Sociale Ikoner, så man kan trykke på et telefonikon.

Link til Email.

Klik på en knap eller et socialt ikon og vælg Link til... > Mail.

Herefter indtaster du din emailadresse.

Gem og Udgiv hjemmesiden.

Bestem emnefeltet.

Skriv denne kode: mail@eksempel.dk?subject=Min tekst til emnefelt, hvor du erstatter det med din egen emailadresse og teksten efter ?subject= med din egen.

Gem og Udgiv.

Kontroller, at emnefeltet vises, når man trykker på knappen.

Link til Telefonnummer.

Klik på en knap eller et socialt ikon og vælg Link til... > Telefon.

Indtast telefonnummeret med landekode.

Gem og Udgiv hjemmesiden.

TIP. Du kan have parenteser, mellemrum, bindestreger og punktummer med i telefonnummeret, fx +45.12345678 eller +1-(555)-555-1234, hvis du har lyst til det.