Generelt — Læs Først

Der er forskellige løsninger til afsendelse af massemail på markedet, hvor du får forskellig funktionalitet. Vi har listet nedenstående løsninger efter, hvad vi mener er nemmest og har mest funktionalitet. Vi får ikke kommission for det, og vi garanterer ikke indholdet på de eksterne hjemmesider, vi linker til. Hvis du finder en anden løsning, som kan integreres med iframe/script, så kan du som udgangspunkt også indsætte denne kode i vores system i enten headeren eller body-tagget. Hvis din kode kræver indsættelse i footeren, så kan den ikke anvendes med Bricksite II.

HUSK at overholde lovgivningen, når du sender mailkampagner ud. Dette inkluderer Markedsføringsloven, men også Databeskyttelsesforordningen (GDPR), Persondataloven, ePrivacy Forordningen (Cookieforordningen). Du er juridisk Dataansvarlig for den data, du indsamler, så husk at læse vores Vejledning om Dine Forpligtelser som Dataansvarlig.

Tænkeboks.

Undgå at sende spam, og tænk over, hvad du sender. Din emailadresse kan i sidste ende blive spærret ved misbrug. Det er ofte det nemmeste at rådføre sig med Forbrugerombudsmandens bedste praksis og Spamvejledningen (2018).
Sørg for at få udtrykkelig accept, og overhold Markedsføringsloven, når du udsender markedsføring.
Underskriv en databehandleraftale med udbyderen (hvis dette ikke er en del af standardbetingelserne).
Hav den lovpligtige Cookieadvarsel på din hjemmeside.
Hav en Persondatapolitik, en Privatlivspolitik, og en Cookiepolitik på din hjemmeside, som beskriver slutbrugerens rettigheder, hvordan du behandler personoplysninger, hvordan man kan blive slettet fra mailkampagner, osv.
Da du potentielt kan indsamle mange personoplysninger, så skal du leve op til ekstra GDPR-krav, som opvejer denne risiko. Anvend stærke passwords til mailløsningen, og brug gerne 2-faktorautentificering ("2FA"), hvis du har mulighed for det.

Kom I Gang.

Verificering af Domænet.
For at sende nyhedsbreve ud, så bliver du ofte bedt om at verificere domænet og sikre mod spam ved at sætte fx DKIM op på domænet. Dette gør du efter nyhedsbrevudbyderens forskrifter i DNS Administrationen.

Adblocker / Annonceblokering.
Slutbrugeren kan anvende annonceblokering. I disse tilfælde vil slutbrugeren ikke se popuppen på hjemmesiden.

Landing Page.
Du kan lave landing pages med visse af disse løsninger. Vi anbefaler at sætte det op som subdomæner, fx landingpage.eksempel.dk, som du kan bruge ved emailkampagner. Sæt det op i DNS Administrationen.

Herunder har vi fundet eksempler på udbydere af nyhedsbreve med grundlæggende vejledninger.

MailerLite.

TILGÅ MAILERLITE HER.

Funktioner.

Popupformular
Embedded formular
Flere formulartyper (mod betaling)
Landing pages (gratis; på subdomæne mod betaling)

Formulartyper.

Popup.

Du skal indsætte kildekoden fra MailerLite i sidens header ( se vejledning her), hvis det er en Popup.

<!-- MailerLite Universal -->
<script>
(function(m,a,i,l,e,r){ m['MailerLiteObject']=e;function f(){
var c={ a:arguments,q:[]};var r=this.push(c);return "number"!=typeof r?r:f.bind(c.q);}
f.q=f.q||[];m[e]=m[e]||f.bind(f.q);m[e].q=m[e].q||f.q;r=a.createElement(i);
var _=a.getElementsByTagName(i)[0];r.async=1;r.src=l+'?v'+(~~(new Date().getTime()/1000000));
_.parentNode.insertBefore(r,_);})(window, document, 'script', 'https://static.mailerlite.com/js/universal.js', 'ml');

var ml_account = ml('accounts', 'xxxxxxx', 'xxxxxxxxxxxx', 'load');
</script>
<!-- End MailerLite Universal -->

Lav et popup-link ("click event").

Du har også mulighed for at lave et link, hvor popuppen dukker op, når man klikker på det, i stedet for, at popuppen dukker op automatisk.

Den ene del af koden skal indsættes i sidens header eller den pågældende sides body:

<script>
var ml_webform_xxxxxxx = ml_account('webforms', 'xxxxxxx', 'xxxxxx', 'load');
ml_webform_xxxxxxx('animation', 'fadeIn');
</script>

Derefter skal du indsætte et HTML-element i sektionen med denne kode, hvor du udskrifter x'erne med popuppens kode fra MailerLite.

<div class="preview-item-links order-handle removable-parent" style="display:inline-block;">

<a class="removable-parent" href="javascript:;" onclick="ml_webform_xxxxxxx('show')" data-link-type="EXTERNAL" target="_self">

<span id="ml_webform_xxxxxxx" class="preview-element Link item-link magic-circle-holder text-element " data-menu-name="PREVIEW_LINK">Tryk på mig, eller skriv noget andet tekst</span>
</a>
</div>

Embedded.

Man skal have sin bruger ved MailerLite godkendt, før man kan få fat i embed-koden.

Embed-koden består af to dele, headerkoden og bodykoden. Headerkoden er den samme som til popuppen og hedder Mailerlite Universal og bliver indsat på samme måde.

Bodykoden indsættes som en  Sektionswidget af typen Custom.

Mailchimp.

TILGÅ MAILCHIMP HER.

Funktioner.

Popupformular.
Embedded formular.
Landingpages på subdomæner (gratis).

Verificer Domæne.

Når du tilføjer domænet i Mailchimp, så skal du ikke vælge Connect Domain, men derimod Verify Domain. Du modtager derefter en email, som du skal trykke på for at verificere din identitet. Hvis du allerede har gjort dette ved oprettelse af brugeren, så behøver du ikke gøre det igen.

Authenticate Domain.

Husk også at opsætte DKIM og SPF på domænet under Domains med knappen Authenticate.

Bemærk venligst, at SPF ikke skal opsættes, som Mailchimp vil have det, men på denne måde: "v=spf1 include:_spf.hostedemail.com include:servers.mcsv.net ~all".

Anbefalede Indstillinger.

Overhold GPDR ved at aktivere en privatlivsskrivelse under Audience og derefter GDPR Fields and Settings. Husk at have en Privatlivspolitik på din hjemmeside, som beskriver, hvordan du behandler oplysningerne fra Mailchimp.
Aktiver Double Opt-In for at være sikker på, at det er en aktiv emailadresse.
Aktiver reCAPTCHA for at minimere spam og misbrug.
Sæt Google Analytics op for at tracke effektiviteten af din kampagne under Settings > Google Analytics. Husk at informere din hjemmesides besøgende om brugen af Google Analytics i din cookieadvarsel og i hjemmesidens Privatlivspolitik; samt hvad formålet er.

Formulartyper.

Popup.

Du skal indsætte kildekoden fra Mailchimp i sidens header ( se vejledning her), hvis det er en Popup.

<script type="text/javascript" src="//downloads.mailchimp.com/js/signup-forms/popup/unique-methods/embed.js" data-dojo-config="usePlainJson: true, isDebug: false"></script><script type="text/javascript">window.dojoRequire(["mojo/signup-forms/Loader"], function(L) { L.start({"baseUrl":"mc.us18.list-manage.com","uuid":"xxxxxxxxxxxxxxxxxx","lid":"xxxxxxxxxxxx","uniqueMethods":true}) })</script>

Embedded Form.

Typen Embedded skal splittes op i to dele. `<style></style>`-delen sættes i hjemmesides header, imens selve formularen indsættes i en sektionswidget.

Eksempel.

Du kopierer alt fra <!-- Begin Mailchimp Signup Form --> til og med nr. 2 </style>.

<!-- Begin Mailchimp Signup Form -->
<link href="//cdn-images.mailchimp.com/embedcode/slim-10_7.css" rel="stylesheet" type="text/css">
...
...
</style> [nr. 1]
</style> [nr. 2]

I sektionen indsætter du den resterende del fra <div> til og med <!-- End mc_embed_signup>:

<div id="mc_embed_signup">
<form action="xxxxxxxxxxxxxxxxx
...
...
</form>
</div>

<!--End mc_embed_signup-->

Landing Page.

Sidst men ikke mindst, så kan du lave en landing page i Mailchimp. Vi anbefaler at du sætter et subdomæne op, der hedder landingpage.eksempel.dk/xxxx, således at du blot kan tilpasse x'erne til den aktuelle kampagne eller landing page.

Du opsætter den påkrævede CNAME-record i DNS Administrationen.

Mailmunch.

TILGÅ MAILMUNCH HER**.

Funktioner.

Popupformular.
Embedded formular.
Scrollboxformular.
Bannerformular.
Flere formulartyper (mod betaling).
Landing pages (gratis; på subdomæne mod betaling).

Formulartyper.

Indsæt Kode.

Vær opmærksom på, at du skal indsætte din Site Code fra Mailmunch i headeren ( se vejledning her) ved alle typer formularer. Denne kode indsætter alle formularer på alle sider, undtaget typen Embedded.

<!-- MailMunch for eksempel.dk -->
<!-- Paste this code right before the </head> tag on every page of your site. -->
<script src="//a.mailmunch.co/app/v1/site.js" id="mailmunch-script" data-mailmunch-site-id="xxxxxx" async="async"></script>

Specielt for Embedded.

For typen Embedded skal du både indsætte noget kode i headeren og du skal indsætte din div class kode i en sektionswidget ( se vejledning her) på den underside, hvor du vil have den vist. Fx:

<div class='mailmunch-forms-widget-xxxxxx'></div>

TIP. MailMunch-koden vises ikke inde i Editor eller Preview, men kun på den udgivne version af hjemmesiden.

Lav et popup-link ("click event").

Du har også mulighed for at lave et link, hvor popuppen dukker op, når man klikker på det, i stedet for, at popuppen dukker op automatisk.

Lav et link ved at dobbeltklikke på teksten i et tekstafsnit, så den avancerede tekstmenu kommer frem.

Indsæt som et link og vælg other og indsæt dette, hvor x'erne er til din popup.

#mailmunch-pop-xxxxxx

Landing Page.

Kræver abonnement.