Hvad er Velkomstsiden?

Vi har lavet en sidetype der egner sig til at være den første side man møder på hjemmesiden. Der er forskellige funktioner og moduler kun udviklet til velkomstsiden. Man kan have flere velkomstsider på sin hjemmeside.

Du kan se mulighederne ved at klikke på ikonet for "rediger afsnit" øverst i venstre hjørne i de enkelte felter.

Du kan ændre overordnet skabelon for velkomstsiden ved at klikke på ikonet for "Sideindstillinger" øverst til venstre på siden.

Velkomstsiden er det først dine besøgende ser, så det er vigtigt at den får de besøgende til at blive. Hvis den er alt for rodet og uoverskuelig, navigerer man væk fra hjemmesiden.

1: Brug samme type overskrift

2: Brug samme skrifttype og størrelse

3: Hav ikke for meget indhold på velkomstsiden, men hold teksten kort og lav links længere ind på hjemmesiden.

Billeder til Velkomstsiden

Hvis du på forsiden vælger "100 % billede", "Liv på forsiden 1" eller "Slideshow", vil du kunne vælge et udsnit af et billede fra dit fil-bibliotek. Hvis du vil tilpasse et billede, så det ikke kun er udsnittet, men hele billedet der bliver vist, kan du i et billedbehandlings-program tilpasse billedet, inden det uploades til dit fil-bibliotek.

Der er tre størrelser på felterne på en velkomstside. Dine billeder skal have følgende mål for at passe:

- Lille: 316 pixels i bredden - mindst 200 pixels i højden (tekst-afsnit: 295 px).
- Mellem: 639 pixels i bredden - mindst 200 pixels i højden (tekst-afsnit: 618 px ).
- Stort: 960 pixels i bredden - mindst 200 pixels i højden (tekst-afsnit: 939 px).

Du skal være opmærksom på at felterne kan udvide sig i højden, hvis du i et andet felt har meget indhold.

Du skal også være opmærksom på at du med "liv på forsiden 3" og "100% billede" og "Slideshow", selv kan bestemme højden på feltet. Bredden vil altid være den samme.

Har du en ældre skabelon, vil målene være:
- Lille: 255 pixels i bredden - mindst 200 pixels i højden.
- Mellem: 514 pixels i bredden - mindst 200 pixels i højden.
- Stort: 770 pixels i bredden - mindst 200 pixels i højden.

Udseende på Velkomstsiden

For at ændre opbygningen på din velkomstside, kan du skifte den overordnede skabelon for velkomstsiden.

Du skifter skabelon, ved at klikke på "Sideindstillinger" (tandhjulet), når du står på din velkomstside. Dernæst skal du klikke på "Skabelon for velkomstside".

Du kan nu vælge mellem en lang række forskellige skabeloner.

Markér den skabelon, som du ønsker at anvende og husk at klikke på "Gem og luk".

Du kan dernæst fylde indhold på eventuelt nye felter eller ændre felter, ved at klikke på redigeringsikonet ("blyanten") på disse.

100% Billede

Med 100 % billede, kan du fylde et helt felt på forsiden med et udsnit af et billede fra dit fil-bibliotek, eller af et tilpasset billede.

Man kan også få billedet til at linke til en side på hjemmesiden, eller en anden hjemmeside. Det kan f.eks være relevant at linke til en vare på hjemmesiden.

Hvis man tilpasser et billede inden upload til fil-biblioteket, kan man skrive over et billede eller bedre bestemme hvad der skal vises.

Der er tre størrelser på felterne på en velkomstside. Dine billeder skal have følgende mål for at passe:
Lille: 255 pixels i bredden - 200 pixels i højden.
Mellem: 514 pixels i bredden - 200 pixels i højden.
Stort: 770 pixels i bredden - 200 pixels i højden.

Liv på Forsiden

Dette modul kan anvendes på en velkomstside. Klik på ikonet "rediger afsnit" i det ønskede felt og vælg "liv på forsiden 1" eller "liv på forsiden 3". Bemærk at "Liv på forsiden 1" kræver Flash Player og derfor ikke anbefales.

Modulet har rigtig mange muligheder og den bedste måde at finde ud af det hele på er at prøve sig frem.

Vi anbefaler at du simpelthen opretter en velkomstside der ikke er online og bruger noget tid på at prøve dig lidt frem der.

Du kan nøjes med at tilføje et eller flere billeder og skrive lidt tekst. Du kan så bagefter gå i detaljerne og eksperimentere lidt med skifttyper, størrelser og farver.

Modulet kræver lidt arbejde, så tag dig tid til at prøve mulighederne.